pondělí 11. června 2012

Učíme se pomocí cvičných sešitů

Jelikož Vlastík půjde příští rok do školy, tak se už učíme doma pomocí cvičných sešitů. Zakoupila jsem tenhle už minulý rok, je i se samolepkama.  Jenže Vlastík jak má samolepky tak je máme vždy pomalu až na stropě, jen né tam, kde by být měli.

V tomhle sešitě se hodně dá procvičit převážně počítání,co dělalo Vlastíkovi trochu problém. Vlastík sám spočítá asi do 15, což je u nás uspěch protože minulý rok měl problém to nesplést do pěti. Jinak barvy umí skvěle, zvířátka, tvary atd. Myslím, že s tímhle u zápisu problém nebude.

Co mě možná trochu mrzí je, že Vlastík před cizíma nemluví moc. Stydí se. Když se stydí je rozdovádění, hraje si pořád s něčím a vůbec nedokáže komunikovat. A chová se jak tydýt. Přotom slovní zásobu má na pět let dobrou. Někdy když slyším mluvit jeho vrstevníky tak na rozdíl od nich mluví opravdu dobře. Dokáže hodně věcí. trochu problém je od vyprávět pohádky, nebo básničky. Básničky se ale většinou naučí. Má dobrou paměť. Nejde nám vybarvování, malování. Na to je Vlastík docela levý. Nějaké umělecké geny po mě, ho minuli opravdu obloukem. Možná to patří k té dysfuknci. Hlavní problém je, že ho malovat - kreslit opravdu nebaví.Uvidíme jak to budeme zvládat příští rok.

1 komentářů:

Amelie řekl(a)...

Je moc šikovnej, jen se stydí, vždyť to nevadí. Já se stydím i ve 36. :-P

Okomentovat

 

(c)2009 Dítě s ADHD/LMD. Based in Wordpress by wpthemesfree Created by Templates for Blogger