pondělí 11. června 2012

Uhodím zase a zase, nevím proč ... ?

Vlastík spal o víkendu u kamarádky, která má deset dětí. Měla jsem v sobotu školení psychologie a to už od rána do odpoledne. Takže jsem vezla už v pátek odpoledne Vlastíka do Pilínkova a tam zůstal do druhého dne. Už je zvyknutý. "Tetu" dokáže poslechnout, i když vždy nastanou nějaké menší komplikace, přece jenom tolik dětí a Vlastík. Neobejde se to bez nějakého menšího problému. Vlastík, ale má tendenci prostě praštit, uhodit, bouchnout. Nevydrží to. Učíme ho situacím, kdy prostě následuje odplata. Oko za oko, zub za zub, aneb nedělej druhým to co nechceš, aby druzý dělali tobě. Vlastík tahal holky a pusinkoval je tak, že je pak už povalil a držel je a jím už to nebylo příjemné. A tak holky pak chytli Vlastíčka a pusinkovali ho také. Nelíbilo se mu to. A tak toho nechal. Nebo za štouchnutí ze skluzavky, následuje to, že druzý ho také štouchnou.
Vlastíkovo bodování se nám daří udržet. Je to většinou střídavě oblačně, někdy nám převládají černé puntíky, někdy zase naopak červené.
Černé bohužel a vždy Vlastík získá za chování k dětem. Pořád se nám nedaří dobrého vztahu k dětem a vůbec okolnímu světu.
Uhodí, a bouchne. Proč, si ale sám nedokáže vysvětlit.

2 komentářů:

Amelie řekl(a)...

Je dobrý, že dovede přespat jinde, to musíme ještě vypilovat. Naučí se, že bít nikoho nespí, jen důslednost a vytrvalost...a to platí pro nás pro obě. :-) Hezký den.

Radicik řekl(a)...

Metoda oko za oko, zub za zub by mě nenapadla. Trošku mám obavy, zda bude účinná. Ale možná zabere. Přeji hodně úspěchů.
Radek

Okomentovat

 

(c)2009 Dítě s ADHD/LMD. Based in Wordpress by wpthemesfree Created by Templates for Blogger